diumenge, 31 de març del 2019

XXIIIn rescontre de la cançon occitana a Mèsa



  Estagi de Polifonias Occitanas 

Organisat pel Cercle Occitan de Mèsa jos la responsabilitat pedagogica de Fanny Chatelain,del grupo « Mondinas » aquel estagi a per tòca de desenvolopar lo cant polifonic. Es dobèrt a totes, òmes, femnas, adolescents, individuals o en gropes ja constituits. Se debanarà a Mèsa lo dissabte 11 e lo dimenge 12 de mai 2019 al Fogau Municipal.
Son preses en carga per lo Cercle Occitan: los repaisses del dissabte de ser, la  brasucada de muscles e lo repais del dimenge a miègjorn. Per los que son pas estagiaris, lo prètz del repais del dissabte es de 6 €.
La conclusion de l’estagi es la participación dels estagiaris, la tantossada del dimenge, als Rescontres de la Cançon Occitana.
La possibilitat d’albergament es prevista per la nuòch del 11 al 12 e lo dejunar del dimenge al Centre d’acuèlh
“Le Taurus” Promenade Sergent Navarro*.
Organisé par le Cercle Occitan de Mèze, sous la responsabilité pédagogique de Fanny Chatelain du groupe « Mondinas », ce stage a pour but de développer le chant polyphonique. Il est ouvert à tous : adultes, ados, individuels ou groupes déjà constitués. Il se déroulera à Mèze le samedi 11 et le dimanche 12 mai 2019 au Foyer Municipal. Sont pris en charge par le Cercle Occitan les repas du samedi soir avec la soirée festive ainsi que la brasucade de moules et le repas du dimanche midi. Pour les non stagiaires prix du repas du samedi soir à 6€.
Le stage  se conclura par la participation  des stagiaires aux rencontres de la Chanson Occitane le dimanche après-midi.
La possibilité d’hébergement est prévue pour la nuit
du 11 au 12 juin avec le petit déjeuner du dimanche* au centre d’accueil “Le Taurus” Promenade du Sergent Navarro.

*Demandar informacions al :
Cercle Occitan de Mèsa
Monsieur Jean-Louis Hérodier
Tel : 04 34 53 57 45     34140 Mèze



Estagi de polifonias dels 11 e 12

de Mai 2018
Nom .......................................................
Pichòt nom ............................................
Adreça ...................................................
...............................................................
Telefòn ..................................................
Corrièl ...................................................
Inscripcion a l’estagi : 50 €  (còst de l’estagi : 30 € + adesion : 20 €)

Inscripcion abans lo 26 de abril
Nombre de plaças limitat
Opcion nuòch e dejunar del matin : 23,50€ *
Acompte per inscripcion: 25 €
Abans lo 26 de abril 2019
Pagui per chèc bancari / postal a:
Cercle Occitan de Mèsa « Lo Buòu »
Madame Jocelyne Lavoine, 161 chemin du Cros, Le Mas Raphael, App A5, 34140 Mèsa
Arribarai lo 11 de mai a Mèsa a .......oras

Luòc e Oraris del estagi :
Fogau Municipal carrièra Carnot 34140 MÈSA
Dissabte : 9 oras 30 -12 oras 30 / 14 oras 30 -17 oras
Lo repais de dissabte miègjorn es tirat de la biaça,
Lo sopar assegurat per la serada festiva es enclus dins lo prètz. Per los que son pas estagiaris : 6 €
Dimenge : 9 oras - 11 oras
Miègjorn : brasucada et repais (encluses dins lo prètz)
14 oras 30 - 18 oras Rescontres de la Cançon Occitana

Acuèlh de l’estagi :
Fogau Municipal carrièra Carnot 34140 MÈSA
 

Cercle Occitan de Mèsa LO BUÒU

Quals sèm ?
I a 23 ans a la debuta qualques afogats de la lenga occitana an decidit de se recampar per dobrir un cercle occitan. Passadas las annadas sèm ara amb totes los novèls, tota una còla per vos porgir de talhièrs de lenga en primièr, mas tamben de talhièrs de cosina, danças, polifonías, de teatre, totjorn en occitan.
Tot se debana dins la tradicion nòstra de granda convivialitat.
Lo cercle Occitan de Mèsa es dobèrt als òmes et femnas qu’aiman e vòlon descobrir totas las facietas de la nòstra cultura occitana.
Los membres del Cercle Occitan de Mèsa amb aquel document an lo plaser de vos prepausar los 23ems rescontres de la cancon occitana “las Voses de Mai” los 11 e 12 de mai 2019. Coma per los ans passats aurem lo plaser de vos aculhir plan, e de segur, aurem amassa un grand moment de bonaür a cantar nòstra lenga.

Los 23ems Rescontres de la Cançon occitana 2019
De qu’es aquò ?
La primièra tòca es de faire se recampar de mond: individuals, grops, còrs, qu’aiman cantar en occitan e vòlon partejar aquel plaser amb de cants novèls e d’un còp èra, estacats que son al reviscòl de la cançon occitana jos totas sas formas.
Aquela manifestacion es un jorn de fèsta pels cantaires coma pels auditors amb passa-carrièra, brasucada de muscles, repais totes ensems e presentacion dels repertòris en public sus l’empont.
Rendètz-vos pels 23ems Rescontres de la Cançon occitana “las Voses de Mai” que se debanaràn al Fogau Municipal de Mèsa lo dimenge 12 de mai 2019 a 10 oras.
Jean-Louis Hérodier
President del Cercle Occitan de Mèsa

Lo vejaire de l’IEO
L’Institut d’Estudis Occitans d’Erau acompanha dempuèi la debuta los Rescontres de la Cançon occitana de Mèsa que pòrtan la lenga d’òc al public, sus l’empont e per carrièras. Se fan rescontrar de mond divèrses, venguts de còp de luònh, dins un ambient de fèsta amistosa. Es un jorn de fèsta de la lenga plan marcat a l’ora d’ara dins lo calendièr de las manifestacions occitanas.
L’IEO sosten las rescontres mercé a l’ajuda del Conselh general d’Erau e li balha resson dins los cercles occitans d’Erau e de Lengadòc.
L’interès de la cançon per faire viure la lenga es pas necite d’o demostrar que la bota dins las bocas e los ausidors. Los rescontres  son font de .descobèrtas: cada an, fan descubrir de cantaires, en còrs, en grops e individuals, e mai de cançons novèlas, desconegudas o reviscoladas.
 Aquò’s una accion concreta de tria dins la promocion de l’occitan qu’es nòstra amira a totes.
Los Rescontres de Mèsa son una capitada bèla del cercle occitan “lo Buòu” qu’avèm lo plaser de saludar e de benastrugar pel prètzfach complit del long  de las annadas, alargat pels estagis de cant polifonic.
Longa vida a las voses de mai !  Òsca pel Buòu de Mèsa !
 


Los mai legits