dilluns, 5 de juliol del 2021

La Clubsterada de Rodés

 Diga ! I a pas besonh d’un sondatge Ipsòs que te costariá pel e borre, o d’un estudi sociologic sabentàs per constatar que la part màger das occitanistas son pas, e se vòlon pas far vaccinar.

De doas causas l’una : podèm imaginar que lo rendètz-vos estivenc de tot un pòble, a Rodés, venga aqueste an un total clubstum o una Clubsterada. Pensatz, se quauques variants exotics adelit e mal noirit, aflaquit per lo viatge, se ven renfortir en se barrejant amb un aligòt-saucissa o una escudelada de tripons, paure de nautres, serem fotuts, plegats e l’occitan desapareisserà a de bon e a tot jamai de la planeta…

Vòls que te diga ? Sabe pas perqué, preferisse la segonda ipotèsi que vaquí. Mauriceta, la Mauriceta primièira vaccinada de França, trabalha a la mòrt e los medecins d’analisar que l’ARN messatgièr que li inoculèron desborrona que mai. Comença de portar ont cau pas de paquets que son pas esperats e las cellulas de son còs fabrican a tòrt e a travèrs proteïnas a bodre, -ne vòs, n’as- mai que dins la glaira de l'uòu de la galina negra o dins una toma de rocafòrt. La Mauriceta es a las espèrras, va tibar lèu l’artelh e darrièr ela totes los paurucs creserèls que, ninòis, faguèron fisança als laboratòris e als govèrns dau mond tot.

E qual va demorar per bailejar França ? Un pòble reguèrgue, un pòble rebelut, un pòble reborsièr qu’aurà lèu fach de tornar a sa lenga la plaça que s’amerita, aquela qu’un còp èra civilisèt Euròpa.

Ane, vos desire un bon estiu e vaccinats o pas, espère vos veire un darrièr còp a l’Estivada.

Enfin es çò que ne dise, ieu…

La guinhada de l’IEO34. E, rau !
 
La Guinhada es sus ràdio Lengadòc. En picant sus l'image i tombaretz.

 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Los mai legits